Ілюстрація / REUTERS

Ситуація із розповсюдженням коронавірусної інфекції на тимчасово окупованій території Луганської та Донецької областей критична.

Про це повідомив представник омбудсмана у Луганській та Донецькій областях Павло Лисянський на своїй сторінці у Facebook.

"Лікарні в ОРДЛО (окремі райони Донецької та Луганської областей - ред.) переповнені, засобів індивідуального захисту в аптеках ОРДЛО не вистачає, обмежувальні заходи такі як - соціальна дистанція, масковий режим та ін., не діють", - написав він.

За даними Лисянського, протягом всього 2020 року окупаційні адміністрації РФ в ОРДЛО не припиняли процес паспортизації РФ для жителів ОРДЛО та системно вивозили їх до Ростовської області для оформлення паспортів РФ.

Також вони не припиняли проводити масові заходи.

"Наразі в ОРДЛО ставлять три діагнози: ГРВІ, пневмонія, коронавірус. Людей з першими двома діагнозами відправляють по домівкам, та справжню кількість хворих на коронавірус окупанти замовчують. Таким чином, реалізуючи політичні проєкти, процеси інтеграції жителів ОРДЛО в РФ (паспортизація, освітня діяльність) окупанти ставлять вище ніж збереження здоров’я та життя жителів ОРДЛО", - резюмував Павло Лисянський. 

Коронавірус в ОРДЛО: що відомо