Аби медсестра поставила крапельницю, хворі змушені підсвічувати мобільним телефоном / фото Яна Колпакова / Facebook

У мережі бурхливо обговорюють жахливі умови інфекційного відділення Куп'янської лікарні під Харковом, де пацієнтів змушені розміщувати в коридорах.

Про це у соцмережі розповіла місцева жителька Яна Колпакова.

"Спасибі керівництву міста і всім попередникам, це інфекційне відділення Куп'янської лікарні. Люди з запаленням легенів лежать в коридорах. В туалет ходять в палати до інших хворих, з освітлення одна лампа на весь коридор, щоб медсестра поставила крапельницю, хворий підсвічує мобільним телефоном», - написала вона.

Відео дня

Жінка закликала районну владу відкривати додаткові відділення в місцевих лікарнях.

"Відкривайте відділення на Ковшарівці, у вузловій, чого ви чекаєте? Чекаєте, коли привезуть двоярусні ліжка?» - обурилася місцева мешканка.

Користувачі соцмережі бурхливо відреагували на ситуацію в лікарні, додавши, що в такій ситуації люди знаходяться вже давно.

"Моя мама лежала в інфекційному відділенні в липні, тоді ще, звичайно, не було такої кількості хворих. Але умови - нелюдські. Спека, відкривають вікна, москітних сіток немає, повна палата мух, ввечері комарів. Ліжка, матраци всі часів СРСР. Каналізація тече, унітази, раковини - все в жахливому стані. Є палати, в яких немає освітлення. Коротше, після пневмонії, моїй мамі довелося лікувати нерви», - написала користувачка Олена Добролежа

Читайте такожХарків потрапив до "червоної" зони

«Я лежала в цьому відділенні місяць тому. Вже тоді у відділенні не вистачало місць, доставляли ліжка в палати. Старі панцирні ліжка, про гарячу воду можна тільки мріяти, їжу, яку приносять з дому, зберігати ніде, холодильника немає, а Лікарняна їжа це - баланда. Про дезінфекцію в палатах можна тільки мріяти, її робили тільки тоді, коли піднімали скандал... Пробірки, вату, спирт, шприци, крапельниці, медикаменти купуєш сам», - написала Марина Затейна.

Коронавірус у Харкові: що відомо