Ілюстрація / REUTERS

У працівників фабрики «Датський текстиль», що розташована в місті Сокалі Львівської області, виявили спалах коронавірусної інфекції.

Станом на сьогодні, 10 липня, вже у 12 працівників фабрики ПЛР-тестування підтвердили COVID-19, повідомляє місцеве радіо "Нео Радіо".

Зараз на підприємстві тестують близько 800 працівників, а з 13 липня їх відправлять у відпустку на два тижні.

Відео дня

За інформацією головного лікаря Сокальської районної лікарні Романа Шведа, сьогодні на підприємстві відібрали 274 проб для ПЛР-тестів та ІФА-тестів. Керівництво фабрики планує обстежити усіх працівників.

Читайте такожСпалах COVID-19 у Львові: влада говорить про заповненість лікарень на 95%

У коментарі ZAXID.NET, голова Сокальської РДА Ігор Дацюк зазначив, що фабрику закриють на карантин з понеділка, 13 липня, щонайменше на два тижні. Натомість заступник директор фабрики «Датський текстиль» Ігор Тріска заявив, що фабрику закривають не через спалах коронавірусу. За його словами, усі працівники підприємства ідуть у планову відпустку на два тижні.

«Щороку на третій тиждень липня на два тижні фабрика закрита. У нас такі відпустки є на Різдво, на Пасху, і влітку», – заявив виданню Ігор Тріска.

Зазначимо, що ДП «Датський текстиль» – це українська текстильна фабрика, що працює з 2001 року. Головний офіс компанії розташований у Данії. На фабриці працює близько 800 людей, що займаються пошиттям тканин.

Нагадаємо, в Одеській області поліція відкрила провадження через спалах коронавірусу на виробництві крабових паличок.