Лікар прогнозує до 12 тис. нових хворих на коронавірус на добу \ фото REUTERS

В Україні найближчим часом очікується різкий стрибок захворюваності на коронавірус. Зокрема, в листопаді можуть виявляти до 12 тис. нових випадків зараження COVID-19 на добу.

Читайте такожВ Україні за добу зафіксовано рекордні 4 тисячі 753 нових інфікованих коронавірусомПро це в ефірі телеканалу Obozrevatel TV заявив лікар-епідеміолог Андрій Александрін.

"У нас однозначно буде досить серйозне збільшення COVID-19. ВООЗ прогнозує, що очікується виявлення COVID-19 на рівні 9 тис. щодня. Але я думаю, це не межа. Якщо будуть дозволяти можливості лабораторної діагностики, то думаю, що у нас буде показувати і більше даних", - сказав лікар.

Відео дня

"Я думаю, що в листопаді ми будемо бачити захворюваність не менше 10-12 тис. щодня", - висловив думку Александрін.

Епідеміолог зазначив, що скільки б не проводилося тестів, "завжди можна припускати, що число хворих на сьогоднішній день набагато більше".

"Єдине, я розумію, що кількість тестувань почала збільшуватися, в тому числі і тому, що збільшилася потреба і, відповідно, кількість звернень. Ми також повинні розуміти, що тієї кількості тестів на сьогоднішній день мало. У нас виявили новий антирекорд, 4600 випадків (7 жовтня зафіксовано вже 4753 нових випадки-19, - ред.), А тепер потрібно опрацювати кожного контактного. Контактних потрібно або відправити додому на самоізоляцію на 2 тижні, або зробити йому тест", - зазначив фахівець.

За словами лікаря, важливо, наскільки ефективно буде справлятися державна система охорони здоров'я з кількістю важких випадків.

"Тому що ми вже бачимо величезні проблеми щодо госпіталізації пацієнтів. У нас знову є випадки, коли лікувальні установи очікують по кілька днів результати тестування. Якщо ми говоримо не про міста обласного значення, а про районні населені пункти, то там вже є величезна проблема", - додав Александрін.

Крім цього, лікар також зазначив, що почався сезон гострих респіраторних захворювань і на сьогоднішній день висока ймовірність заразитися не тільки COVID-19, а й одночасно "і аденовірусами, і риновірусами, і парагрипом". Це все дає додаткове навантаження на медичну систему.

Коронавірус в Україні