Коронавірус новини - інфекціоніст б'є на сполох: попереджує про найважчий сезон / REUTERS

В Україні зростає кількість тяжких форм інфікування коронавірусом.

Читайте такожКоронавірус у Києві: кількість інфікованих наближається до 30 тисяч

Про це в ефірі Україна 24 повідомила заслужений лікар України, професор й інфекціоніст Ольга Голубовська.

Відео дня

За її словами, країна входить у найважчий сезон року, оскільки спрогнозувати кількість нових хворих на COVID-19 неможливо.

«Цифри, які зараз озвучують, ні про що не говорять. Я вам хочу сказати, що зараз зростає кількість тяжких форм - серед тих 5 тис. людей частка тяжких хворих набагато більша, ніж це було влітку. І це принципово. І у нас багато лікувальних установ вже в колапсі давно, точно так же, як і медики. А у нас ще все попереду. Які розважальні заходи? Це все теж додає», – пояснила лікарка.

Голубовська радить скасувати масові заходи, оскільки люди, які, приміром, відвідують спортивні матчі, потім контактують з пасажирами у транспорті й інфікують свої родини.

Останніми тижнями в Україні стрімко зростає кількість нових інфікованих. Станом на сьогодні в країні виявили 5 тис. 62 випадки зараження.

З огляду на щоденні антирекорди уряд продовжив адаптивний карантин до кінця 2020 року.

Та попри регулярні звіти Кабміну щодо успішної боротьби з пандемією, система охорони здоров’я працює на виснаження. Регіони розповідають про брак ліжко-місць для госпіталізованих хворих та медперсоналу. Лікарі масово звільняються через невиплати обіцяних доплат й нестачу захисного одягу та необхідного обладнання.

Коронавірус в Україні й світі: новини 15 жовтня