Коронавірус новини - медик спрогнозувала спад антирекордів з COVID-19 в Україні / Фото УНІАН

В Україні найближчими місяцями очікується зростання захворюваності на COVID-19, але до березня ситуація може покращитися.

Як передає кореспондент УНІАН, про це лікар-інфекціоніст, доктор медичних наук, професор, заслужений лікар України Ольга Голубовська заявила на онлайн-брифінгу.

Читайте такожУкраїна входить у найважчий епідсезон в умовах пандемії COVID-19 - лікар-інфекціоніст

Відео дня

«Перш за все нам усім потрібно не впадати в паніку, слухати поради свого лікаря, виконувати елементарні методи запобігання поширенню захворювання», - сказала вона. За словами Голубовської, діти частіше легко переносять це захворювання і є основним переносником інфекції.

«Носіть засоби індивідуального захисту в людних місцях, уникайте масових заходів, уникайте з'являтися в людних місцях з респіраторними синдромами. Ви можете стати джерелом інфекції смертельного захворювання для людини з груп ризику», - наголосила лікар.

Крім того, сказала Голубовська, протиепідемічних заходів також мають дотримуватись люди, які вже перенесли захворювання COVID-19.

«У найближчі кілька місяців ми очікуємо зростання захворюваності. А вже ближче до березня, можливо, раніше, ніхто цього не знає, можливо, ситуація дещо покращиться», - зазначила Голубовська.

В Україні станом на ранок 22 жовтня зареєстровано 322 тис. 879 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 6 тис. 43 летальних, 134 тис. 898 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 7 тис. 53 нових випадки.

Коронавірус в Україні: новини 22 жовтня