Лікарям видали непридатні захисні окуляри / скріншот з відео

Лікарям з відділення гемодіалізу Миколаївської обласної лікарні видали непридатні одноразові халати та захисні окуляри для роботи з інфікованими коронавірусом. Відповідні засоби захисту постачало Міністерство охорони здоров’я.

Читайте такожПацієнтів кладуть в коридорах: на Харківщині не вистачає місць для хворих на COVID-19Про це розповіла завідувач центру нефрології та діалізу Тетяна Костиненко. Відео розповіді опубліковано на її сторінці у Facebook.

«Вкотре отримали засоби індивідуального захисту – видали «що попало». Авось, зійде. Наприклад, будівельні окуляри, непридатний одноразовий халат... на чому б ще заощадило наше керівництво лікарні, щоб «захистити» персонал? А 4-5 годин гемодіалізу ви пробували відпахати в... вибачте, непридатному для захисту від COVID-19 лайні, яке закупили задорого?» - зазначила Тетяна Костиненко у підписі до відео.

За її словами, це не вперше вони отримують непридатні до використання засоби індивідуального захисту.

«Як ви думаєте, я можу захистити свої очі, лікаря, медсестри, які 4 години працюють, ось такими окулярами? Я не знаю, для чого вони призначені, але тільки не для роботи з такими важкими хворими», – додала лікар у своєму зверненні.

Коронавірус в Україні: статистика

  • Від початку пандемії в Україні 281 тисяча 239 людей інфікувалися COVID-19. За добу виявили 5 тисяч 62 нових випадки.
  • Загалом від COVID-19 померли 5 тисяч 302 людини (+ 73 за добу). 
  • Одужали 119 тисяч 650 людей (+951 за добу).