В МОЗ повідомили, скільки лікарів заразилися коронавірусом \ УНІАН

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявляє, що загалом на COVID-19 захворіли 11 тис. 754 медичних працівників.

Читайте такожСтепанов розповів, скільки лікарів надають допомогу інфікованим COVID-19 в стаціонарахЯк передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час Години запитань до уряду в парламенті.

Відео дня

"Станом на 2 вересня на коронавірусну хворобу захворіли 11 тис. 754 медичних працівника. Це майже 10% від усіх (захворілих на COVID-19). З них 98 випадків призвели до летальних наслідків", - зазначив Степанов.

Водночас, за його словами, завдяки впровадженим заходам, середньотижнева частка медичних працівників у загальній захворюваності «зменшилась з 20% - це було на тижні з 6 по 12 квітня, до менше ніж 5% - ситуація на зараз».

Крім цього, міністр розповів про стан забезпеченості медиків засобами індивідуального захисту. 

"На початок осені на залишках у лікарнях є понад 1,4 млн костюмів та халатів. Це, в середньому, 3-місячне забезпечення. Майже 5 млн масок та 1,3 млн респіраторів, 5,4 млн рукавичок", - сказав міністр.

За словами Степанова, було передбачено і сформовано номенклатуру та кількість засобів індивідуального захисту для закупівлі в Державний резерв України.

"Це дуже значна кількість, яку не можна озвучувати в ефірі, оскільки ця інформація для службового використання", - зауважив міністр.

Коронавірус в Україні: новини по темі