REUTERS

В Одесі через поширення COVID-19 перепрофілюють ліжковий фонд в медустановах другого етапу.

Як повідомили УНІАН у прес-службі міської ради, 28 липня у зв'язку зі зростанням зараження коронавірусом і збільшенням кількості летальних випадків, викликаних COVID-19, міський голова Геннадій Труханов провів позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та НС.

За попередніми розрахунками, у разі збереження наявних темпів поширення COVID-19 прогнозований період максимальної завантаженості Одеської міської клінічної інфекційної лікарні настане через 10 днів.

Відео дня

Читайте такожУ МОЗ розповіли, скільки українців отримають вакцину проти коронавірусу

В ході засідання комісії прийнято рішення про необхідність розширення мережі медичних установ першої хвилі - розгортання і початку роботи відділення на базі міської лікарні № 5.

Як зазначається, відділення цієї лікарні на Лідерсовському бульварі має 120 ліжко-місць і 24 ліжка інтенсивної терапії. Сюди надходитимуть всі пацієнти з пневмонією. У разі позитивного результату після проведення ПЛР-тесту пацієнта направлятимуть до інфекційної лікарні, в разі негативного - в інші стаціонари міста.

«Таким чином, вдасться розвантажити Одеську міську інфекційну лікарню, до якої сьогодні надходять всі пацієнти з коронавірусом і пневмонією як пацієнти з підозрою на коронавірус, а також зосередити увагу лікарів безпосередньо на лікуванні пацієнтів з COVID-19», - пояснили в мерії.

Труханов доручив своєму профільному заступнику і керівнику департаменту охорони здоров'я міськради продумати систему заохочення співробітників міськлікарні №5, які працюватимуть у відділенні на Лідерсовському бульварі.

Також міська комісія ТЕБ та НС ініціювала звернення до головного санітарного лікаря Одеської області.

«Незважаючи на те, що спостерігається зростання захворюваності в Одесі, останнім часом з Одеського лабораторного центру до міських структур надходить недостатня кількість даних для проведення комплексу санітарно-епідеміологічних заходів, згідно із затвердженим алгоритмом дій у разі виявлення зараження коронавірусом», - йдеться в повідомленні.

Крім того, Труханов доручив посилити контроль над дотриманням протиепідемічних заходів у місцях масового скупчення людей.

«Нині до Одеси прибуває величезна кількість туристів, працюють розважальні заклади, заклади громадського харчування, проте карантинні заходи дотримуються недостатньо. Якщо так триватиме й далі, то нас чекають закриття регіону для туристів і дистанційне навчання дітей в школах. У зв'язку з цим укотре закликаю одеситів і відпочивальників дотримуватися карантинних заходів, щоб не допустити потрапляння Одеси в «червону зону», - заявив Труханов.

За даними Одеського обласного лабораторного центру, на 28 липня в Одеській області лабораторно підтверджено 3034 випадки COVID 19. З них 913 - одесити.