Коронавірус ослабне разом з грипом і ГРВІ, впевнений лікар / фото ua.depositphotos.com

Коронавірус поводиться подібно до інших гострих респіраторних інфекцій, зокрема, грипу, тому ослаблення епідемії можна очікувати лише навесні 2021 року.

Читайте також"Подібна ситуація була навесні в Іспанії та Італії": Степанов про заповненість лікарень хворими на COVID-19

Про це в ефірі Obozrevatel TV розповів начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Києві, лікар Олег Рубан.

Відео дня

"Сьогодні ми спостерігаємо повну кореляцію коронавірусу з грипом і ГРВІ", - підкреслив він.

Разом з тим, за словами Рубана, COVID-19 відрізняється від інших гострих респіраторних інфекцій тим, що "ця вірусна інфекція дуже важка і дуже агресивна".

"На жаль, ми будемо спостерігати ще два сезони, 2020 і 2021 року. Буде збільшення захворюваності, низка рекордів до березня наступного року", - попередив він. За оцінками лікаря, пік епідемії можна очікувати в січні-лютому 2021 року.

Пандемія коронавірус: прогнози поширення

  • У ВООЗ дали оптимістичний прогноз щодо вакцини від коронавірусу і допускають, що вакцина від коронавірусу може бути готова до кінця поточного року.
  • У ВООЗ також зазначають, що більшість випадків зараження коронавірусною інфекцією COVID-19 відбувається через 10-20% хворих осіб. Поширення хвороби відбувається "вогнищами". Вона підкреслила, що потенційну загрозу, в такому випадку, представляють приміщення з великим скупченням людей (в'язниці і нічні клуби).
  • Епідеміолог дав прогноз по COVID - 19 в Україні: найближчим часом очікується різкий стрибок захворюваності коронавірусом. Зокрема, в листопаді можуть виявляти до 12 тис.нових випадків зараження COVID-19 на добу.

Симптоми коронавірусу

Інфографіка УНІАН