Школи та дитячі садочки можуть закритися у листопаді / фото REUTERS

Коронавірус в Україні набирає обертів і все більше поширюється. COVID-19 щодня фіксують у тисяч людей.

Діти не є виключенням. Лише за останню добу 200 дітлахів захворіли на коронавірус.

Читайте такожВ Україні з початку пандемії COVID-19 зафіксовано другий летальний випадок серед дітей – Степанов

Відео дня

Українська інфекціоністка Світлана Куніцина в інтерв’ю виданню ТСН зазначила, що, швидше за все, школи та садочки вже у листопаді закриються на карантин.

Лікар запевняє, що попри те, що діти хворіють в легкій формі на COVID-19, вони все ж можуть переносити інфекцію, а це може призвести до масових заражень та закриття закладів освіти.

Інфекціоністка переконана, що початок навчального року та очна форма навчання — це серйозне послаблення карантину, і це, звичайно, буде сприяти поширенню вірусного захворювання.

За її словами, українські школи можуть перейти на дистанційне навчання вже в листопаді. А все через те, що пандемія коронавірусу накладеться на сезонні захворювання на грип та ГРЗ.

"Зараз ми бачимо, як закриваються школи, дитячі садки. Мені здавалося, що мине місяць-два і навчальні заклади закриють повністю. До того ж це збігається з сезонними захворюваннями. Епідемічно ризик дуже високий, що до листопада школи і садки знову перейдуть на дистанційне навчання",– підсумувала інфекціоністка.

Коронавірус у дітей: що відомо