Відсьогодні Харків віднесено до "червоної" зони / фото УНІАН, Олександр Прилепа

У Харкові склалася критична ситуація з поширенням COVID-19.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер.

«Друзі, жарти закінчилися. Відсьогодні Харків та деякі райони області офіційно у «червоній зоні» карантину. Що це означає? По-перше, це означає, що ситуація в місті вкрай критична», - підкреслив він.

Читайте такожРеанімація "забита","швидкі" стоять у черзі: лікар розповів про катастрофу через коронавірус у Харкові (фото)

Кучер закликав мешканців Харкова дотримуватися протиепідеміологічних вимог, зокрема, дотримуватися соціальної дистанції, носити маски у громадських місцях та регулярно мити руки та використовувати антисептичні засоби.

«Вам самовпевнено обіцяли «порвати коронавірус», але щось пішло не так. Ви повірили в диво, але дива не сталося. Сталося те, що ми бачили раніше в Італії. Переповнені лікарні, нестача лікарів та ліжок, а також тисячі хворих, яких ми змушені розвозити по лікарнях області», - написав він.

Коронавірус у Харкові: що відомо

Ситуація з коронавірусом в Італії

  • Останніми днями у країні щодня фіксують нові антирекорди добової кількості хворих. 17 жовтня у країні також фіксували рекордну кількість захворювань.
  • 9 жовтня в Італії вперше з березня зареєстрували понад 5 тисяч нових випадків захворювань на COVID-19 за добу.
  • Італія була першою країною в Європі, яка постраждала від коронавірусу. За кількістю смертей інфікованих вона знаходиться на другому місці серед європейських країн після Великої Британії.