У Києві за добу 186 нових випадків інфікування коронавірусом / фото УНІАН

У Києві зафіксовано вже понад 9 тис. випадків захворювання на коронавірусну інфекцію COVID-19, за минулу добу – 186 нових.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу.

«Цього тижня кількість хворих на COVID-19 у Києві зростає щодня. 186 нових виявлених випадків – тільки за минулу добу, 11 з них – у дітей. На сьогодні в столиці вже 9 тис .178 підтверджених випадків захворювання на COVID-19», - сказав мер.

Відео дня

Читайте такожНазвано причину зростання кількості випадків коронавірусу в Києві

За його інформацією, серед захворілих минулої доби 94 жінки віком від 19 до 84 років, 7 дівчат віком від 2 до 16 років, а також 81 чоловік віком від 19 до 70 років і 4 хлопчики віком від 1 до 13 років.

Найбільше виявлених минулої доби випадків захворювання у Дарницькому районі – 47, Деснянському – 30 та Святошинському – 20.

Як зазначив Кличко, до лікарень столиці минулої доби госпіталізували 20 пацієнтів, інші лікуються в самоізоляції під наглядом лікарів.

Всього хворобу в місті подолали вже 3 тис. 163 особи, з них минулої доби – 26.

"Я звертаюся до всіх: не ігноруйте загрозу. Йдеться про ваше здоров’я і ваше життя! Ситуація з розповсюдженням вірусу погіршується. І це – не страшилки. Деякі країни вже оголосили про другу хвилю хвороби. Якщо у нас буде різкий сплеск захворювання, то не буде іншого виходу, як повернутися до суворих обмежень. Щоб не допустити колапсу медицини і високої смертності серед хворих. Пам’ятайте про це! І захисну маску носять не в кишені, а на обличчі! Одягайте маску в публічних місцях, у транспорті. Тримайте також соціальну дистанцію. Не забувайте часто мити руки та користуватися антисептиком. Бережіть себе!" - наголосив Кличко.

Дані щодо COVID-19 у районах Києва

Як повідомляв УНІАН, в Україні з початку пандемії лабораторно підтверджено 78 тис. 261 випадок коронавірусної хвороби COVID-19. За минулу добу захворіли 1453 осіб.