У Києві з числа госпіталізованих 255 - отримують кисневу терапію / фото УНІАН, Сергій Чузавков

У стаціонарах столичних медичних закладів на сьогодні лікуються 968 хворих на COVID-19, з них 23 дитини, 176 пацієнтів - у важкому стані.

Читайте такожЦифри ростуть із шаленою швидкістю: у Києві черговий антирекорд за кількістю нових інфікованих COVID-19

Як передає кореспондент УНІАН, про це Київський міський голова Віталій Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу.

Відео дня

За його інформацією, з числа госпіталізованих 255 - отримують кисневу терапію, 19 пацієнтів - під апаратами штучної вентиляції легень. Ще 92 пацієнти перебувають в лікарнях з підозрою на коронавірус.

Із запаленням легень в стаціонарах Києва зараз лікуються 418 хворих.

Кличко запевнив, що у місті на сьогодні достатньо ліжок та палат у медзакладах для прийому хворих на COVID-19.

«Сьогодні в інфекційних відділеннях, у боксах, де лежать хворі на COVID-19, по дві-три людини. У Києві поки вистачає палат для прийому хворих на коронавірус. Загалом у 18 медзакладах столиці, підготовлених для прийому хворих на COVID-19, понад 2000 ліжок. Всі вони - в ізольованих відділеннях. У кожній палаті є система подачі кисню. І кожна палата - також ізольована. Апаратів ШВЛ у лікарнях сьогодні понад 400», - сказав він.

За його словами, лікарям на сьогодні вистачає медикаментів і засобів індивідуального захисту, що закуповує місто, ситуація із захворюваністю поки контрольована.

«Я хочу підкреслити, ситуація контрольована, поки не сталося інфекційного вибуху. Як це було в інших країнах. Якщо продовжиться така динаміка захворюваності, якщо люди і далі нехтуватимуть своєю безпекою, ситуація може різко змінитися», - наголосив Кличко.

Він зазначив, що в такому разі доведеться знову повертатися до суворого карантину.

Коронавірус у Києві: що відомо станом на 11 вересня