Кількість тих, хто потребує госпіталізації у Києві, стрімко зростає / фото УНІАН

У разі гострої необхідності столиця може розгорнути близько 11 тисяч ліжок для лікування хворих на коронавірусну інфекцію.

Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив в ефірі «Українського радіо», інформує прес-служба мера.

За даними Кличка, сьогодні в лікарнях столиці перебувають понад 600 пацієнтів, хворих на COVID-19, але кількість тих, хто потребує госпіталізації, стрімко зростає.

Відео дня

«Ми робимо все можливе, аби в разі потреби можна було забезпечити лікування всіх, хто його потребуватиме. Місто може, в разі гострої необхідності, розгорнути до 11 тисяч ліжок для лікування хворих. Також ми розглядаємо можливість залучати відомчі лікарні», - сказав столичний голова.

За його словами, сьогодні головне – не допустити інфекційного вибуху, коли медична система може не впоратися з великою кількістю хворих.

«Кияни повинні зрозуміти, що хвороба не відступила. Ми всі втомилися від карантину, від обмежень. Але треба розуміти, що в разі погіршення ситуації буде колапс медицини. Якщо хворих буде в рази більше – буде велика проблема з лікуванням», - наголосив Кличко.

Читайте також"Вірус стрімко розповсюджується": у Києві минулої доби COVID-19 виявили у 379 осіб, серед них 41 дитина (карта)

Коронавірус у Києві: що відомо станом на 17 вересня