Підтверджених випадків захворювання на COVID-19 на сьогодні в столиці вже 22 143 / фото УНІАН

За добу в Києві виявили ще 328 хворих на COVID-19, 8 осіб померли.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко на брифінгу.

«Всього, за період пандемії, від вірусу померли 369 киян. Підтверджених випадків захворювання на COVID-19 на сьогодні в столиці вже 22 143», - сказав він.

До лікарень столиці госпіталізували 43 пацієнта. Інші – на самоізоляції, під контролем лікарів. Одужали за минулу добу 23 людини. Всього коронавірус подолали 6 505 мешканців Києва.

Найбільше випадків захворювання виявили в Дарницькому районі – 66, Оболонському – 52, Деснянському і Дніпровському районах – по 39 випадків.

Читайте такожУ Києві за минулу добу від COVID-19 померли 11 осіб

За словами Кличка, у столиці збільшується кількість дітей, які хворіють на COVID-19.

«Загалом за весь період захворіли 1 тис. 592 дитини. 674 з них (це понад 42%) захворіли тільки за останніх 4 тижні», - зазначив Кличко.

Крім того, за словами мера, у столиці закриті на карантин 6 шкіл, через захворювання вчителів, на самоізоляцію та дистанційне навчання перевели загалом 290 класів у 126 школах міста.

«Усього хворих на коронавірус школярів виявили 346 та 190 педагогів», - поінформував він.

Мер також розповів, що у дитячих садочках - через випадки вірусу - тимчасово закриті 23 групи. Три дитсадки - на карантині. По одному: у Печерському, Святошинському та Деснянському районах. Наповненість дітей у садочках сьогодні - понад 52 відсотка.

Мер зазначив, що хоча діти хворіють на COVID-19 у більш легкій формі і серед них - небагато госпіталізованих, - вони є розповсюджувачами інфекції. І можуть заразити і рідних у сім’ях, і ровесників, з якими спілкуються.

«Тому закликаю батьків уважно ставитися до здоров’я своїх дітей», - наголосив Кличко.

Не зменшується кількість хворих на COVID-19, які потребують госпіталізації. Сьогодні в стаціонарах медзакладів лікуються 1150 хворих на коронавірус. Із них 22 дитини. 258 пацієнтів - у важкому стані. 350 отримують кисневу підтримку. 22 хворих - під апаратами ШВЛ.

За його словами, 130 пацієнтів – в лікарнях із підозрою на коронавірус, 509 - у стаціонарах із запаленням легень.

Крім того, Кличко розповів, що у столиці продовжується збільшення кількості тестувань, оскільки все більше людей звертаються до медиків із симптомами коронавірусу.

Він зазначив, що стандарти надання медичної допомоги при COVID-19 затверджені відповідним наказом Міністерства охорони здоров’я. У документі чітко прописано, що тестування роблять, коли в людини є симптоми можливого захворювання на коронавірус.

«Необхідність проведення таких досліджень визначає виключно лікар. Робити ж тестування «про всяк випадок» великим колективам або групам людей - недоцільно та дуже дорого», - сказав мер Києва.

Він додав, що показник тестування в Києві – найвищий в Україні, і становить 223 тести на 100 тисяч жителів.

Кличко наголосив, що всіх пацієнтів, які поступають до стаціонарів комунальних медзакладів з підозрою на вірус, тестують в оперативному режимі безкоштовно.

Коронавірус у Києві: дані на 28 вересня