Коронавірус у молоді : пояснення лікаря / REUTERS

Молодь помилково вважає себе здоровою, вважаючи, що коронавірус найважче протікає у людей старше 35 років. Насправді молоді люди хворіють так само, як і решта населення, найчастіше це пов'язано з проблемами обміну речовин.

Про це розповів лікар Тарас Жиравецький, пише "Обозреватель".

Він зазначив, що останнім часом на коронавірус стала частіше хворіти молодь - це пов'язано із загальним збільшенням кількості хворих.

Відео дня

Читайте такожГоловний санлікар розповів, що робити українцям при появі симптомів коронавірусу

"Вірус не мутує, він такий, як був раніше. Інфікується величезна кількість людей в порівнянні з тим, що було раніше. Тому збільшилася кількість хворих і серед молодих. Тепер ризик тяжкого перебігу і у віковій групі 35+. Немає такого, що половина хворих старші, інші молодші. Якщо вдень у нас 1600 госпіталізацій, звичайно, молодих буде більше, ніж коли госпіталізували 200-300", – зазначив лікар.

На уточнююче запитання, чому хворіти почали люди, які раніше навіть не хворіли на ГРВІ, експерт пов'язав це з проблемою обміну речовин - метаболізму.

"Це складний синдром, що включає чимало підпунктів: скачки цукру, надлишок ваги, порушення обміну холестерину. Частина людей є алергіками, астматиками, у них алергічний риніт, атопічний дерматит. Тепер і вони в групі ризику", - підкреслив Жиравецький, додаючи, що іноді люди умовно вважають себе здоровими, насправді не обстежуючись.

Коронавірус в Україні: інші новини