Україна оновила список "червоних" країн / фото УНІАН

У Міністерстві охорони здоров’я оновили перелік країн «червоної» зони за показниками значного поширення коронавірусної інфекції за останні 14 днів на 100 тис. населення.

Про це йдеться у повідомленні на сайті МОЗ.

Станом на 9 жовтня до «червоної» зони віднесені такі країни: Андорра, Чорногорія, Ізраїль, Бахрейн, Аргентина, Чехія, Коста-Рика, Іспанія, Нідерланди, Багамські острови, Молдова, Франція, Бельгія, Ліван, Кабо-Верде, Панама, Велика Британія, Вірменія, Ісландія, США, Колумбія, Бразилія, Кувейт, Люксембург, Оман, Перу, Беліз, Парагвай, Ірак, ОАЕ, Мальдіви, КНДР, Кірібаті, Маршаллові острови, Мікронезія, Науру, Ніуе, Палау, Руанада, Самоа, Соломонові острови, Тонга, Туркменістан, Тувалу, Танзанія, і Вануату.

Відео дня
МОЗ

В Україні станом на 9 жовтня показник активних хворих на COVID-19 становить 143,4 осіб на 100 тисяч населення.

Читайте такожРумунія зупинила авіасполучення з Україною

Карантинне зонування країн: принцип та умови допуску в Україну

Україна включає до "червоного списку" держави, де кількість нових випадків на 100 тисяч населення за останні 14 днів перевищує аналогічний показник в Україні. 

Усі прибулі до України з "червоної зони" зобов'язані або піти на 14 днів на ізоляцію, або впродовж доби здати ПЛР-тест, або приїхати на територію України вже з готовими результатами тестування, зробленого не пізніше як за 48 годин до моменту перетину кордону. Іноземці при в'їзді повинні мати поліс медичного страхування.