1 вересня школярі повернуться за парти / фото УНІАН

Для уникнення масового зараження на коронавірус у школах слід дотримуватися певних заходів, які убезпечать учнів та вчителів.

Свої рекомендації з даного питання озвучив лікар-інфекціоніст Володимир Курпіта в ефірі каналу "Україна 24".

Він зазначив, що сільські школи в даному контексті будуть безпечнішими за міські.

Відео дня

"Кабінет Міністрів чітко говорить, коли в цілому закривати школи. Але якщо ми говоримо про підходи, то можна звернути увагу на таке: у сільській місцевості, швидше за все, буде безпечніше, ніж у містах, обласних центрах. Найбільшу увагу потрібно звернути на ті міста, де живе велика кількість людей", - сказав лікар.

За словами Курпіти, додатково слід враховувати необхідність провітрювання приміщень, скоротити тривалість занять, проводити вологе прибирання тощо.

"У застосування таких заходів, як маски для дітей, я не вірю, так як діти не будуть дотримуватися цих правил. Я б ще попрацював над цією ситуацією, і, можливо, в наступні п'ять днів дав чіткі рекомендації по масках", - пояснив він.

Інфекціоніст при цьому нагадав, що вірус передається від хворого до здорового.

"Ми повинні пам'ятати, що вірус не передається з повітря, він передається від хворої людини. Найбільша кількість заражень можлива, коли люди проводять багато часу разом. Діти знаходяться в закритому приміщенні, і важливо забезпечити доступ свіжого повітря і ретельне прибирання приміщень, це вбереже дітей не тільки від коронавірусу, але і від респіраторних захворювань. Ну і слід також пам'ятати про вакцинацію проти грипу", - сказав Курпіта.

Новий навчальний рік в Україні: що відомо