Коронавірусом заразився в.о. мера Луцька / фото УНІАН

У виконувача обов’язків мера Луцька Григорія Пустовіта діагностували коронавірусну інфекцію.

Як повідомив сам Пустовіт у Facebook, з 2 серпня він перебуває на самоізоляції.

Читайте також"Не просто сумно, це страшно": лікар розказав про перебіг коронавірусу у хворих українців

Відео дня

Виконувач обов’язків мера Луцька припускає, що заразитися міг під час пікетування міської ради підприємцями з Центрального ринку.

"Разом з тим нікого не хочу звинувачувати. Раз захворів, винен сам. Думаю, що відтепер працівники міської ради зрозуміють чому я жорстко вимагав від них дотримання масочного режиму та інших обмежувальних карантинних заходів і сам у першу чергу їх дотримувався. Це були заходи нашої спільної безпеки", – наголосив він.

Водночас він додав, що попри хворобу, як і раніше, "продовжує виступати рішуче проти спроби необґрунтованого та безпідставного внесення міста Луцьк до "червоної" зони епідемічної небезпеки".

Як повідомляв УНІАН, з 1 серпня в Україні почали діяти нові правила адаптивного карантину. Так, регіони поділили на чотири зони – "зелену", "жовту", "помаранчеву" та "червону".

З 3 серпня Луцьк потрапив до "червоної зони" карантину. Влада Луцька відмовилася посилювати карантинні обмеження за вимогами "червоної зони" карантину. А вже з 8 серпня місто перевели до "помаранчевої" зони.