Лікарка пояснила, що в Україні відбувається постійне зростання клількості хворих / фото REUTERS

В Україні не спостерігається хвиль епідемії коронавірусу, оскільки захворюваність на COVID-19 продовжує стабільно зростати без спадів.

Таку думку в ефірі телеканалу "Україна 24" висловила лікарка-епідеміологиня Людмила Мухарська.

Читайте такожCOVID-19 в Україні: стало відомо, скільки виділяється грошей на одного госпіталізованого

Відео дня

"У нас в законодавстві не визначено таке поняття як "хвиля". Це такий вислів, до якого звикли, коли характеризують грип, його щорічне зростання. Але це таке побутове визначення даної ситуації. Зараз наша епідеміологічна крива щодня зростає, поступове зростання інфекції", - розповіла Мухарська.

За її словами, в Україні "не було значного зростання і не було значного спаду".

"Поступове зростання щоденне, останні кілька тижнів більш активне зростання, тому ми не бачимо ніякого спаду. Принаймні, я про хвилі не кажу, я кажу про зростання", - додала лікарка.

Ситуація з коронавірусом в Україні та ймовірність жорсткого карантину

  • В останньому інтерв’ю Радіо Свобода головний санлікар країни Віктор Ляшко запевнив, що система охорони здоров’я наразі справляється з приростом хворих на COVID-19.  «Ми розуміємо, що впровадження жорсткого локдауну – це вже виключно такий резервний момент, коли не можна буде нічого іншого зробити», – зауважив Ляшко.
  • Останніми тижнями в Україні темпи поширення вірусу стрімко пришвидшилися. Станом на ранок 17 жовтня коронавірус виявили у рекордних майже 6,5 тисяч громадян.
  • У столиці інфікованих побільшало на 598 киян, 12 хворих померли. Водночас медики звітують про критичну роботу лікарень. Так, опорна лікарня №6 уже заповнена інфікованими.
  • Всього в Україні захворіли на небезпечну недугу майже 300 тисяч громадян.