В Україні показник завантаженості ліжок для хворих на COVID-19 в середньому становить 24% / ілюстрація / REUTERS

Лікарням другої хвилі, які прийматимуть хворих на COVID-19, доручили якнайшвидше укласти договори із Національною службою здоров’я.

Як повідомляється у Telegram-каналі міністра Кабінету міністрів України Олега Немчінова, сьогодні відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Читайте такожУ МОЗ повідомили про різке зростання кількості українців з важким перебігом COVID-19

Відео дня

На ньому йшла мова про зростання кількості хворих і госпіталізованих до закладів охорони здоров'я.

«У зв’язку з цим вчора відбулась нарада з підготовки лікарень другої хвилі. Міністерство охорони здоров'я закликало всі регіони терміново провести необхідні підготовчі процеси для того, щоби якісно надавати медичну допомогу хворим на COVID-19. Для цього Комісія дала доручення якомога швидше заключити договори із Національною службою здоров'я лікарням другої хвилі, які долучаються до лікування хворих на COVID-19», - написав Немчінов.

Також на засіданні через відеозв'язок поінформували про ситуацію в регіонах глави Івано-Франківської, Львівської, Чернівецької, Рівненської та Одеської облдержадміністрацій.

«Комісія висловила занепокоєння стрімким зростанням захворювання у цих регіонах. Було наголошено, що потрібно підсилити інформування населення та запобіжні заходи», - додав міністр.

Крім того, Немчінов запропонував провести окреме засідання Комісії, що обговорити питання про початок навчального року, а також утилізацію масок і інших відходів у школах та дитячих садочках.

«Це засідання має бути проведено після всеукраїнської селекторної наради, що відбудеться в середу. Там Міністерство освіти та науки має підготувати доповідь щодо стану підготовки до навчального року», - уточнив він.

Коронавірус в Україні: що відомо станом на сьогодні