Україна за добу встановила новий антирекорд за кількістю хворих / REUTERS

В Україні незабаром буде зафіксовано рекорд з госпіталізації людей з підтвердженим коронавірусом.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко в ефірі каналу "Україна 24".

Причина зростання числа хворих, за словами Ляшка, полягає в нехтуванні протиепідемічними заходами.

Відео дня

Читайте такожУ МОЗ розповіли, скільки дітей і медиків захворіли на коронавірус за добу

"Ми наближаємося до рекорду - кількість госпіталізацій за добу. Було 742 ліжка, а сьогодні було 730-735 по всій країні. Через це збільшується заповненість ліжок і відсотки. Критичні точки - зростання випадків коронавірусної хвороби. Це показник того, що ми стали нехтувати протиепідемічними нормами. Я буду це говорити до тих пір, поки ситуація не нормалізується", - сказав він.

Він також розповів, що в Україні вже перепрофілювали майже 30 тисяч ліжок у лікарнях, 14 тисяч підвели до кисню.

"У Києві буде перепрофілюватися 500 ліжок академічних інститутів. Був сьогодні заступник голови Харківської ОДА, розглядали, яку додаткову лікарню включати в Харкові для того, щоб госпіталізувати людей", - зазначив головний санлікар.

Ляшко додав, що"система охорони здоров'я нарощує свій потенціал".

Коронавірус в Україні: статистика

  • В Україні зафіксовано 4 027 нових випадків коронавірусної хвороби COVID - 19-це антирекорд кількості нових хворих за добу.
  • Зокрема, 30 вересня в Україні 208 959 лабораторно підтверджених випадків захворювання, з них 4 129 летальних, 92 360 пацієнтів одужали. За добу одужати вдалося 2 110 пацієнтам, померли 64 людини.
  • В столиці дещо зменшилася кількість киян, які захворіли на коронавірус. Так, за минулу добу в столиці виявили 219 хворих.