Буковина продовжує боротися з коронавірусом / Фото: УНІАН

У вівторок, 19 травня, у Чернівецькій області COVID-19 підтвердили в іще 54 людей. 

Впродовж доби лабораторний центр дослідив 376 нових зразків, повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук на своїй сторінці у Facebook.

"За минулі три доби госпіталізовано 81 особу. Я вважаю, що це велика чисельність", - зазначив посадовець, додавши, що, впродовж цього періоду від ускладнень COVID-19 померли восьмеро буковинців.

Відео дня

Водночас очільник ОДА наголосив, що є "динаміка на одужання". Так, впродовж трьох діб вилікувалися ще 119 пацієнтів.  

Читайте такожУ Верховній Раді ще один нардеп заразився COVID-19

За даними Чернівецької ОДА, на Буковині зафіксували ще 5 летальних випадків: у трьох пацієнтів підтвердили COVID-19. 

У міській лікарні помер 43-річний чернівчанин із підтвердженим коронавірусом, який мав пневмонію, а також хворів на рак легенів. Не змогла побороти COVID-19 й 62-річна пацієнтка з Кіцманського району, яка мала важку пневмонію, а також хворіла на цукровий діабет та кардіосклероз.

Ще одну жертву ускладнень нової інфекції зафіксували в обласній лікарні, де помер 58-річний пацієнт, котрий мав хронічну хворобу нирок та перебував на гемодіалізі. Зазначається, що він хворів на стенокардію, кардіосклероз, пневмонію та коронавірус.

Загалом від початку спалаху на Буковині новим типом коронавірусу заразилися 2 796 людей. З них 113 пацієнтів померли від ускладнень захворювання, тоді як щонайменше 682 - одужали та виписалися з медзакладів. 

Як повідомляв раніше УНІАН, у лікарнях Чернівецької області заповнено 56% ліжок, виділених для хворих на коронавірус.

Читайте також: