Ілюстрація / REUTERS

Робоча група з математичного моделювання проблем, пов’язаних з епідемією коронавірусу SARS-CoV-2 в Україні, представила черговий прогноз розвитку епідемії COVID-19 на період від 3 до 10 липня 2020 року.

Прогноз опублікований прес-службою Національної академії наук України. 

У висновках йдеться, що статистика по Україні за останній тиждень демонструє позитивну динаміку. Статистичні дані виявляються значно кращими за прогнозні сценарії другий тиждень поспіль.

Відео дня

Читайте такожСтепанов переконаний, що Україна подолає епідемію COVID-19

Однак існує занепокоєння збільшення частки симптомних і госпіталізованих інфікованих.

"Аналіз даних найураженіших регіонів, показав, що протягом червня зросла частка госпіталізованих, а кількість підозр майже зрівнялася з кількістю виявлених інфекцій. Це непрямо може свідчити про зменшення частки виявлених інфекцій. Тому реальна динаміка може бути менш оптимістичною за ту, що випливає з офіційної статистики", – наголошують у джерелі.

По Україні в цілому тенденція нейтральна, але для кожної області прогнозні сценарії – різноспрямовані.

У середньому по Україні за весь період збору даних кожна друга підозра на інфекцію підтверджується.

"При цьому на кожне нове виявлення в середньому витрачається 15 ПЛР-тестів. Залишається не зовсім зрозумілим порядок визначення підозр і використання ПЛР-тестів, тому що навіть за умови подвійного тестування кожної непідтвердженої підозри залишається понад 10 ПЛР-тестів на кожного інфікованого. Ймовірно, не всі підозрілі випадки потрапляють до офіційної статистики", – додали у пресслужбі. 

Загалом, згідно з даними МОЗ, в Україні підтвердили 47 677 випадків інфікування. 1227 осіб померли від ускладнень, викликаних коронавірусом, 21 155 людей одужали.