Ілюстрація / REUTERS

Найкритичнішу ситуацію щодо поширення коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні слід очікувати в жовтні, коли починається сезон гострих респіраторних захворювань.

Читайте також"Весь 2021 рік": інфекціоніст озвучив прогноз щодо тривалості карантину в Україні

Такий прогноз в інтерв’ю «Обозревателю» зробив лікар-інфекціоніст, колишній очільник Центру громадського здоров’я України Володимир Курпіта.

Відео дня

«Найбільш критичну ситуацію можна очікувати десь на другий-третій тиждень жовтня, коли в Україні традиційно починається сезон гострих респіраторних захворювань», – спрогнозував лікар.

Він наголосив, що Київ є в зоні небезпеки у зв’язку з тим, що це місто-мільйонник, куди приїжджає велика кількість людей як із середини країни, так і ззовні. «Це місто, яке має величезну мережу різних закладів і транспорту, де, власне, і відбувається передавання вірусу», – додав Курпіта.

Як повідомляв УНІАН, з 1 серпня набуває чинності постанова Кабінету міністрів про нові правила адаптивного карантину, який було продовжено до 31 серпня.

Залежно від епідеміологічної ситуації всі регіони буде поділено на кілька зон: зелену, жовту, помаранчеву і червону за рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19.