Степанов озвучив сумну перспективу лікування хворих на COVID-19 / фото ua.depositphotos.com

В Україні триває стрімке зростання випадків інфікування коронавірусом, а також показника госпіталізації хворих на COVID-19. Наразі лікування в умовах стаціонару проходять 15 797 інфікованих коронавірусом осіб.

Про це під час онлайн-брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Читайте такожСтаціонар - не поліклініка: лікар розповів, чому в українських лікарнях не вистачає місць для хворих на COVID-19

Він наголосив, що за останні шість місяців МОЗ в рази збільшило потужності вітчизняної системи охорони здоров’я, утім цього може виявитися замало.

"Ми постійно вводимо нові лікарні для лікування хворих на COVID-19, нарощуємо тестування, збільшуємо кількість ліжок з підведеним киснем… Але в будь-якій системі є своя межа. Ми можемо скільки завгодно вводити нові ліжка, підводити кисень, але у нас банально може не вистачити медичних працівників, які надають меддопомогу і рятують", - сказав Максим Степанов.

Міністр нагадав, що за минулу добу в українські лікарні було госпіталізовано 801 особу та вкотре закликав дотримуватися протиепідеміологічних заходів.

Коронавірус в Україні: що відомо станом на 2 жовтня

  • В Україні 2 жовтня зранку число інфікованих коронавірусом піднялося до 208 959. Кількість випадків COVID-19 за останню добу зросла 4633, що є новим антирекордом від початку пандемії. 
  • За весь час пандемії в Україні захворіли 15 тис. 809 медиків, з них за останню добу - 271.
  • У Всесвітній організації охорони здоров'я прогнозують, що в Україні може бути до 9 тисяч нових випадків коронавірусу щодня.