Коронавірус в Україні та у світі 22 жовтня - останні новини, кількість жертв / Фото УНІАН

Темпи поширення COVID-19 в Україні та світі останніми тижнями пришвидшилися: кількість інфікованих щодня зростає на тисячі осіб, засмучує й статистика смертельних випадків. Що відбувається в країні та за її межами – читайте нижче.

Коронавірус у світі - статистика

Станом на ранок четверга, 22 жовтня, у світі інфекцією, викликаною новим коронавірусом, заразились понад 41 мільйон осіб

Загальна кількість інфікованих коронавірусом зросла до 41 171 093 осіб на всій планеті – за добу зафіксували понад 400 тисяч нових хворих. Це найбільший показник добового приросту кількості хворих від початку пандемії. 

Відео дня

Іспанія стала першою країною в ЄС, в якій було зафіксовано понад 1 млн заражених коронавірусом за час пандемії на планеті.

Коронавірус в Україні - останні дані МОЗ

В Україні вперше кількість нових випадків коронавірусу перевищила 7 тисяч осіб – 7053 нових випадків COVID-19 за добу. Загальна кількість інфікованих коронавірусом становить 322 879 осіб.

У Києві за добу виявили найбільшу кількість хворих за весь період пандемії - 631 людину. 15 хворих померли.

За словами заслуженого лікаря України Ольги Голубовської, Україна входить у найважчий епідсезон в умовах пандемії COVID-19. А глава МОЗ Максим Степанов заявив, що в разі продовження зростання захворюваності в Україні може не вистачити медичних працівників.

При цьому в країні може бути виділено лише 52 тисячі лікарняних ліжок для лікування COVID-19.

Коронавірус в Україні та світі: новини 22 жовтня