REUTERS

У Вінницькому регіональному центрі серцево-судинної патології виявлено 15 інфікованих коронавірусом.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької облдержадміністрації.

«У закладі м. Вінниця «Регіональний центр серцево-судинної патології» сьогодні відібрано 171 зразок біологічного матеріалу, станом на 11:00 год Лабораторним центром вже протестовано 140 зразків», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Вказується, що за результатами обстежень виявлено 15 позитивних осіб: 9 медичних працівників (1 лікар, 6 медичних сестер та 2 санітара) та 6 пацієнтів.

За дорученням голови департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, фахівці виїхали в заклад для проведення епідрослідування та недопущення подальшого розповсюдження хвороби серед клієнтів закладу.

Також, згідно з повідомленням Вінницької ОДА, COVID-19 виявлено у Брацлавському навчально-виховному комплексі школі-гімназії.

Читайте такожУ Києві зафіксували найбільшу кількість нових хворих на COVID-19 за весь час пандемії

«Після виявлення симптоматики у 2 дітей та підтвердження їх захворювання на COVID обстежені методом ПЛР усі контактні працівники та діти. Коронавірус виявлено у 5 дітей та 1 працівника. Діти госпіталізовані у дитячу обласну інфекційну лікарню, обстежені, пневмонії не підтверджені», - йдеться в повідомленні.

Також у Тиврівському обласному будинку-інтернаті для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку після підтвердження захворюваності на COVID-19 у санітарки, яка тиждень перебувала вдома, мала симптоми та самостійно звернулась до сімейного лікаря, було проведено повне обстеження усіх працівників та підопічних закладу.

«Перевірено методом ПЛР 176 працівників та 189 клієнтів закладу. Коронавірус виявлено у 7 працівників та 7 підопічних. У жодного з них не спостерігаються прояви хвороби. На цей час хвороба протікає безсимтомно. Працівники перебувають на амбулаторному лікуванні під наглядом сімейних лікарів. Клієнти закладу госпіталізовані для постійного нагляду та медичного контролю в лікарню. В закладі проведено дезінфекцію та посилено контроль за станом працівників та клієнтів», - додали в ОДА.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 15 липня зареєстровано 55 607 тис. лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1 тис. 427 летальних, 28 тис. 131 пацієнт одужав. За добу зафіксовано 836 нових випадків.