Медпрацівників нагородили наручними годинниками та преміями / фото mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вручив нагороди українським лікарям, які у квітні допомагали Італії боротись з COVID-19.

Як передає прес-служба МВС, Аваков наголосив, що досвід, який отримали лікарі системи МВС та МОЗ, переоцінити неможливо.

«Україна отримала не лише повагу італійців, а й колосальний досвід. І неможливо переоцінити те, що ви, попри потенційні загрози, зважилися на це відрядження», - сказав Аваков.

Відео дня

Міністр нагородив наручними годинниками та преміями низку медпрацівників за сумлінне ставлення до виконання службового обов’язку, професіоналізм, ініціативність і наполегливість та особистий внесок у боротьбу зі світовою пандемією.

Читайте також"Спалюють з дотриманням всіх норм": Кличко розповів, як у Києві знищують медичні відходи

Зокрема, було відзначено лікаря-інфекціоніста з Дніпропетровської області В’ячеслава Бушуєва, голову медичної (військово-лікарської) комісії з Волинської області Андрія Власюка, медичну сестру з Хмельницької області Олену Іваскевич, заступника начальника госпіталю МВС міста Києва Андрія Мірошниченка, начальника Центру психіатричної допомоги та професійного психофізіологічного відбору з Хмельницькою області Андрія Оліпера, медичну сестру з Дніпропетровської області Юлію П’ятницьку, начальника госпіталю МВС Київської області Юрія Сака, старшу медичну сестру Центрального госпіталю МВС Ірину Трофименко, медичну сестру з Хмельницької області Вікторію Чехіру, лікаря-ендокринолога з Волинської області Софію Черниш.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня президент Володимир Зеленський підписав указ про надання гуманітарної допомоги Італії в боротьбі з COVID-19. Указом передбачалося, що бригада українських медиків вирушить до Італії для допомоги італійським колегам і обміну досвідом.

4 квітня 20 українських медиків вилетіли в італійський регіон Марке та 23 квітня повернулись в Україну.