Гелевей зазначив, що проводити ЗНО слід з дотриманням соціального дистанціювання / УНІАН

Голова медичної комісії Києва, депутат Київської міської ради від ВО «Свобода» Олег Гелевей вважає, що у разі стрімкого зростання захворюваності на COVID-19 проведення місцевих виборів і зовнішнього незалежного оцінювання потрібно перенести.

Про це Гелевей сказав під час прес-конференції в УНІАН.

«Щодо ЗНО ви знаєте, що у нас вже відмінили пробне ЗНО. На сьогоднішній момент усі наші представники, зокрема з Міністерства освіти стверджують, що ЗНО буде. Я вважаю, що якщо не буде різкого спалаху коронавірусної інфекції, то можна добитися, все ж таки, обмежувальних і протикарантинних заходів, щоб ЗНО провести», - сказав він.

Відео дня

Гелевей зазначив, що проводити ЗНО слід з дотриманням соціального дистанціювання, а також обов’язковим насінням масок і оброблянням рук антисептиками.

Читайте такожУкраїна б'є "рекорди" з COVID-19: за добу - найбільша кількість інфікованих та померлих з початку пандемії

«Якщо в Україні буде більше 20 тис. активних хворих (наразі 17 тис. 348 - УНІАН), то велике буде питання не тільки до ЗНО, а й для проведення тих самих місцевих виборів. Тому що ми знаємо, що в дуже багатьох країнах світу ті чи інші вибори - місцеві, парламентські, президентські - були чи відтерміновані, чи взагалі відмінені. Дуже хотілося, щоби цього не було», - наголосив він.

Гелевей також сказав, що в разі погіршення ситуації, ЗНО можна перенести на осінь.

«Якщо треба буде це перенести на вересень-жовтень, то так і треба буде зробити. Давайте дивитися на ситуацію і сподіватися, що все ж таки не буде різкого збільшення захворюваності на коронавірусну інфекцію», - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, в Україні понад 379 тис. осіб зареєструвалися для проходження основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання з 25 червня.

Сьогодні, 17 червня, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що не бачить підстав для скасування ЗНО.

Чергові вибори сільських, селищних, міських, районних, обласних рад, сільських, селищних, міських голів мають відбутися 25 жовтня.