В українських лікарнях може не вистачати медиків / фото УНІАН, Олександр Прилепа

В українських лікарнях може не вистачати медиків, якщо кількість хворих на COVID-19 щодня збільшуватиметься до 9 тис.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив президент Асоціації анестезіологів України, експерт МОЗ Сергій Дубров, який працює з хворими на COVID-19 у реанімації 17-ї лікарні Києва.

Читайте такожУкраїнські лікарні забезпечені апаратами ШВЛ та медикаментами для лікування COVID-19, але є проблеми з нестачею кисню - експерт МОЗ

Відео дня

За його словами, наразі лікарі ще можуть впоратися із наданням допомоги хворим на COVID-19 пацієнтам, але в подальшому може виникнути проблема з кадрами.

"Але, якщо щодня буде реєструватися по 9-12 тис. нових хворих, та ми матимемо позитивну динаміку осіб, які захворіли за день, то я боюся, що ми не впораємося не в матеріально-технічному, а кадровому плані", - зазначив Дубров.

Він уточнив, що наразі в Україні для надання допомоги пацієнтам з COVID-19 задіяно 2 тис. 714 лікарів-анестезіологів (кожен третій лікар-анестезіолог, який працює в країні) та понад 15 тис. лікарів інших спеціальностей.

"Кадровий ресурс не є безмежним, тому бережіть себе і дотримуйтесь елементарних порад, про які щодня говорить МОЗ", - наголосив лікар.

Як повідомляв УНІАН, голова медичної комісії Києва, доцент кафедри службового та медичного права КНУ ім. Т.Г. Шевченка Олег Гелевей заявив, що через проблеми з оплатою праці зі столичних медичних закладів масово звільняється медперсонал.

15 жовтня Київський міський голова Віталій Кличко повідомив, що за останні 9 місяців зі столичних медичних закладів звільнились понад 7 тисяч працівників. Майже половина з них – технічні робітники, не медики. На сьогодні у столичних медзакладах майже 7,5 тисяч вакансій. Мер заявив, що така ситуація спостерігається і в інших регіонах.

Президент Зеленський заявив, якщо інфікованих за добу буде понад 9,5 тисяч - в Україні запроваджуватимуть жорсткий карантин.