Максим Степанов / REUTERS

В Україні ефективність лікування коронавірусу COVID-19 значно вища, ніж у країнах Євросоюзу, а відсоток летальних результатів у рази менше.

Про це розповів в ефірі каналу "Україна 24" міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

"Ефективність лікування в нашій країні набагато краще, ніж в європейських країнах, летальність становить 2,6%, на відміну від Німеччини, де 4%, або Іспанії, де 9,5%", - сказав міністр.

Відео дня

При цьому голова МОЗ визнав, що кількість інфікованих українців зросла після пом'якшення карантину.

Читайте такожБез дотримання карантину медицина не врятує українців від нових антирекордів COVID-19 - Степанов

"Два тижні я попереджав, що, зокрема через легковажне ставлення до правил, рекомендацій МОЗ, ми і бачимо зростання кількості інфікованих... Ці правила ми встановили, пом'якшуючи карантин для запуску економіки, розуміючи людей, які втомилися. Це носіння маски, дотримання соціальної дистанції, користування антисептиками... На жаль, ми побачили зростання, і, що мене найбільше турбує - що у нас у деяких областях зростання дуже велике і велике навантаження на лікарні першої хвилі. Ми вже почали розгортати лікарні другої і третьої хвилі", - розповів він.

Також Степанов заявив, що в лікарнях першої хвилі передбачено 3000 ліжок для хворих на коронавірус.

"В цілому по Україні показник (заповнювання ліжок - ред.) не перевищує 16%, але в деяких регіонах перевищив 60% і 50%. Там ми починаємо готувати лікарні другої хвилі", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 26 червня в Україні виявлено 41 117 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 1086 летальних, 18 299 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 1109 нових випадків коронавірусу.