Медики стали менше хворіти коронавірусом / фото УНІАН

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявляє, що ситуація із захворюваністю українських медиків на коронавірусну хворобу COVID-19 покращилася.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час брифінгу, відповідаючи на питання щодо зменшення кількості українських лікарів, які за останній місяць захворіли на COVID-19.

"Якщо ми подивимося, що у нас відбувалося в квітні, а ми моніторимо ситуацію, в тому числі, кожного тижня, то максимальний рівень захворюваності, який у нас був серед медичних працівників відносно всіх людей, які захворіли, доходив до 21%", - зазначив Степанов.

Відео дня

Тобто, пояснив він, зі 100 захворілих в Україні був 21 медичний працівник: або лікар, або медична сестра, або молодший медичний персонал. "На сьогодні цей показник – на рівні до 7-8%. Він постійно знижується і скажу відверто: ми дуже задоволені такою динамікою", - сказав міністр.

Читайте такожУ МОЗ назвали регіони, де минулої доби зафіксували найбільше випадків захворювання на COVID-19

Він пов'язує це з покращенням ситуації зі станом медичної системи та із забезпеченням засобами індивідуального захисту. "Відсутність засобів індивідуального захисту, відсутність положень щодо інфекційного контролю в лікарнях, тобто, все те, що розвалювалося протягом останніх, особливо, 3-4 років, призвело до великої кількості інфікованих медичних працівників. Зараз все дуже сильно змінилося і ми бачимо вже цифри, які відповідають всім європейським і світовим стандартам", - сказав Степанов.

Так, за його словами, за три місяці вдалося "максимально відновити" медичну систему України і ця робота продовжуватиметься, зокрема, стосовно епідемічного та інфекційного контролю, а також забезпеченості лікарень засобами індивідуального захисту.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 9 липня, на брифінгу Степанов повідомив, що за минулу добу на COVID-19 захворіло 810 осіб, з яких 56 - медпрацівники.