Ілюстрація / REUTERS

В Україні кількість госпіталізованих хворих на COVID-19 з 11 липня зросла на понад 1,6 тисяч осіб.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Читайте також"Напхали, як оселедців": у Харкові та Миколаєві лікарні з хворими на COVID-19 заповнені під зав'язку (відео)

Відео дня

Станом на сьогоднішній ранок до стаціонарних відділень лікарень госпіталізовано 5 тис. 549 осіб, "а якщо взяти цифру, яка була місяць тому, тобто 11 липня, то це 3 тис. 912 осіб. Ви бачите, як за цей час зросла кількість людей, які перебувають в лікарнях та лікуються від COVID-19", - сказав Степанов.

Міністр наголосив, що кількість госпіталізованих зростає кожного дня. Зокрема у Львівській області уже третій день поспіль лікарні заповнені на понад 50%, зауважив він.

"Ми почали розгортати другу хвилю лікарень... Вони теж потужні. Там передбачено близько 10 тис. ліжок. Але ми повинні розуміти, що скільки б ми не передбачили, все одно є певна межа, і саме тому у нас це викликає велике занепокоєння. Саме тому ми кажемо про дуже напружену ситуацію з розвитком COVID-19", - заявив Степанов.

За його словами, за час пандемії лікарні намагаються максимально швидко забезпечити необхідним обладнанням, зокрема на 2,5 тис. була збільшена кількість ліжок, які забезпечені централізованою подачею кисню, і їхню кількість продовжують збільшувати.

"Саме тому вчора на комісії ТЕБ та НС... я запропонував дати доручення головам облдержадміністрацій просто зараз почати максимально швидко працювати над збільшенням ліжок з підведеним киснем і довести цей показник до 80% від кількості відведених під COVID-19 ліжок", - сказав міністр.

Степанов нагадав, що в десятки разів збільшено кількість тестувань на коронавірус та відновлено систему епідемічного нагляду.

Крім того, за його словами, за чотири місяці в лікарнях першої і другої хвиль кількість апаратів штучної вентиляції легень збільшена майже на 900 одиниць.

Степанов зауважив, що в Україні очікували на другу хвилю COVID-19 у жовтні-листопаді, яка буде поєднана із сезонним захворюванням на грип, однак зростання кількості хворих розпочалося раніше.

Він вкотре закликав українців дотримуватися рекомендацій МОЗ.

Коронавірус в Україні: дані на 11 серпня 2020 року

  • На ранок 11 серпня в Україні лабораторно підтверджено 83 115 випадків COVID-19, за добу 1 158 нових. Одужали 44 934 особи, зареєстровано 1 951 летальний випадок.
  • У Києві за минулу добу підтверджено 123 нових випадки COVID-19.