Завантаженість апаратів штучної вентиляції легень наразі становить 7% / фото УНІАН

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що в Україні передбачено 30 тис. ліжкомісць для першої та другої хвилі епідемії коронавірусу, а завантаженість апаратів штучної вентиляції легень наразі становить 7%.

Про це він повідомив в інтерв’ю BBC News Україна.

"Ми бачимо, що пішло помірне зростання, зараз ми розуміємо і аналізуємо, які показники є ключовими. Це завантаженість ліжкомісць у лікарнях. Ми не хочемо, щоб вона перетинала позначку у понад 50%. Хоча вже є дві області, де завантаженість 52% і 60%. Це сигнал до того, що нам необхідно починати формувати так звану другу лінійку лікарень. Загалом у нас 30 тисяч ліжкомісць для першої та другої хвилі. Ми забезпечені ШВЛами, і завантаженість апаратів штучної вентиляції легень складає 7%, це теж добрий показник", - наголосив голова уряду.

Відео дня

Читайте такожВ Україні кількість госпіталізованих хворих з COVID-19, у порівнянні з кінцем травня, зросла майже вдвічі - МОЗ

Шмигаль заявив, що наразі українська влада має перевагу у порівнянні з часом запровадження карантину у березні. "У нас готова медична система: ми закупили засоби індивідуального захисту, забезпечили як мінімум перший рівень для першої хвилі медичних закладів, ми підготували медичну систему морально", - сказав він.

За словами Шмигаля, суспільство встигло морально підготуватися до епідемії коронавірусу, і в Україні не було паніки, яка б призвела до дестабілізації медичної системи і збільшення кількості жертв.

"Першу хвилю ми пройшли спокійно у помірному сценарії", - вважає голова уряду.

Він зауважив, що ситуація змінюється кожного дня. "Це можна з боєм порівняти. Як передова - ніколи не знаєш, як зміниться ситуація через добу", - підкреслив Шмигаль.

"Щоденна кількість ПЛР- та ІФА-тестувань перевищила 20 000, а починали з тисячі-двох і ставили мету 10 000. Це дає нам змогу контролювати ситуацію і розуміти, як вона розвивається", - зауважив він.

Як повідомляв УНІАН, на ранок 30 червня в Україні підтверджено 44 тис. 334 випадки COVID-19, за добу - 706 нових. 29 червня були госпіталізовані 192 особи, померли 12 осіб, одужали 88 пацієнтів.