В Україні можлива друга хвиля COVID-19 / фото УНІАН

Заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що Україна зустріне можливу другу хвилю COVID-19 з абсолютно іншими підходами та матеріальним забезпеченням, ніж на початку епідемії.

Про це він сказав під час ознайомлення президента України Володимира Зеленського з новозбудованим Чернівецьким обласним перинатальним центром.

Під час спілкування з чернівецькими лікарями Ляшко подякував їм за кожне врятоване життя: «Всім дякую за роботу, яку провели…сьогодні ви – герої, ви врятували величезну кількість життів в Чернівецькій області і власним прикладом сама Чернівецька область…ви всі працюєте заради єдиною мети – заради того, щоб врятувати життя українців та власним прикладом показувати, як треба гуртуватись і в тих умовах, які в нас були в лютому, в березні – робити все можливе, наражаючи себе на небезпеку і рятуючи життя».

Відео дня

Читайте такожСтепанов: готуємося до найгіршого варіанту щодо епідемії COVID-19 в Україні

«Ми вдячні вам, і я думаю, що, навіть якщо буде друга хвиля, ми її зустрінимо зовсім з іншими підходами та іншим матеріально-технічним забезпеченням», - додав головний санлікар.

Він зауважив, що МОЗ буде робити все, щоб фінансування інфекційних лікарень ніколи не було за залишковим принципом.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 8 липня зареєстровано 50 тис. 414 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1 тис. 306 летальних, 23 тис. 119 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 807 нових випадків.