Ілюстрація / REUTERS

Європейський парламент схвалив пропозицію Європейської комісії щодо виділення Україні 1,2 млрд євро позики для подолання наслідків пандемії коронавірусу.

Про відповідне рішення депутатів Європарламенту було сьогодні оголошено на пленарному засіданні у Брюсселі.

"За" проголосувало 547 депутатів ЄП, "проти" - 93, "утрималось" - 47.

Відео дня

Це рішення було прийняте за прискореною процедурою, оскільки через протидію поширенню коронавірусної інфекції і застосування обмежувальних заходів депутати ЄП брали участь у засіданні дистанційно.

Зокрема, євродепутати схвалили пропозицію Єврокомісії надати до 3 млрд євро макрофінансової допомоги десяти країнам політики з розширення ЄС і країнам-партнерам добросусідства, аби допомогти їм справитися з економічним впливом пандемії COVID-19. Фінансова допомога буде надана у формі кредитів на відносно вигідних умовах і буде розподілена між Албанією, Боснією та Герцеговиною, Грузією, Йорданією, Косово, Молдовою, Чорногорією, Північною Македонією, Тунісом і Україною.

З цієї суми Україні буде виділено 1,2 млрд євро.

Також це рішення має схвалити Рада ЄС перед тим, як воно набуде чинності.

Раніше, 5 травня, це рішення підтримали посли усіх країн-членів Європейського Союзу.

Читайте такожЄвросоюз надасть Україні 500 мільйонів євро відразу після рішення МВФ - єврокомісар

Як повідомляв УНІАН, Єврокомісія пропонує надати Україні 1,2 млрд євро підтримки під час пандемії COVID-19.

Допомога ЄС має допомогти задовольнити негайні фінансові потреби десяти країн, що зросли після спалаху коронавірусу. Ці кошти разом з підтримкою Міжнародного валютного фонду допоможуть зміцнити макроекономічну стабільність і створити умови, котрі дозволять виділити ресурси з метою захисту громадян та полегшити негативні соціально-економічні наслідки пандемії коронавірусу.

Ці кошти будуть доступними впродовж 12 місяців і будуть виділені двома траншами. Максимальний термін погашення кредитів становитиме 15 років.

Також ця допомога стане можливою в разі підписання меморандуму про взаєморозуміння, який має бути погоджений кожною країною-партнером і Єврокомісією.