Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що Україні потрібно готуватися до другої хвилі епідемії COVID-19 через стрімку динаміку захворюваності на коронавірусну інфекцію.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це він заявив на традиційній селекторній нараді щодо запобігання поширенню коронавірусу.

Читайте такожВ Україні кількість госпіталізованих хворих з COVID-19, у порівнянні з кінцем травня, зросла майже вдвічі - МОЗ

Відео дня

Зокрема, як відзначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, за кількістю хворих на коронавірус десятий день «лідирує» Львівщина. За останню добу там виявили 143 нових випадки, троє людей померли.

«На Закарпатті понад 70% ліжок медзакладів, які готувалися до першої хвилі епідемії, зайняті хворими. З такою динамікою треба готуватися до другої хвилі. Все ще сподіваюся, що нам вдасться оминути найгіршого сценарію. Але медицина має бути готовою до всього», – сказав Зеленський.

Згідно з повідомленням Офісу президента, уряд готує лікарні до другої хвилі епідемії. Зараз наявні ліжка для майже 30 тисяч хворих, а апаратів ШВЛ використовується небагато, вони є в достатній кількості.

У Кабміні також наголосили, що поки не збираються відновлювати роботу дитячих таборів.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 30 червня в Україні підтверджено 44 тис. 334 випадки COVID-19, за добу - 706 нових. Вчора було госпіталізовано 192 особи, померли 12 осіб, одужали 88 пацієнтів.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що в Україні наприкінці червня кількість госпіталізованих хворих з COVID-19, у порівнянні з кінцем травня, зросла майже вдвічі.

Голова МОЗ відзначив, що станом на 30 червня кількість активних хворих з COVID-19 в Україні на 100 тис. населення досягла 57.