Дитячі садки відновлять роботу з 25 травня / фото ua.depositphotos.com

Після того, як дитячі садки в Україні відновлять свою роботу, кожна кімната в них повинна бути забезпечена термометром і гігрометром. Крім того, групи повинні постійно провітрюватися, оскільки протяг мінімізує ризик зараження коронавірусом.

Про це в ефірі на своєму YouTube-каналі заявив відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський.

Читайте такожУ Міносвіти розкрили особливості роботи дитячих садків під час карантину

"Перше, що треба, щоб відкрити дитячі садки, – це визнати всій країні, що вимога до того, як повинен бути організований дитячий садок, – це не забаганки баби Маші, яка працює там нянею. Це обов'язкові умови. Не може існувати дитячий садок, де в кожній кімнаті не висять термометри та гігрометри, які показують потрібні параметри", – зазначив він.

"Щоб люди розуміли, що повітрообмін – це ключовий фактор інфікування або неінфікування. Все інше – маски, санітайзери, хлорка, УВЧ – це все фігня на пісному маслі в порівнянні з повітрообміном. Там, де є протяг, там немає концентрації вірусу, який здатний занапастити людину", – підкреслив Комаровський.

Нагадаємо, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що в тих областях України, де немає зростання захворюваності на коронавірус, дитячі садки і громадський транспорт почнуть роботу вже 25 травня.

Він додав, що місцеві бюджети повинні долучитися до забезпечення співробітників садків засобами індивідуального захисту та дезінфекції.

Як повідомляв УНІАН, міністр охорони здоров'я Максим Степанов визнав, що встановлені для роботи дитсадків протиепідемічні вимоги досить важко виконати, але підкреслює їх необхідність для зниження ризику поширення COVID-2019.