У Києві закінчуються місця в лікарнях для хворих COVID-19 / фото УНІАН

Захворюваність коронавірусом в Україні продовжує зростати. Так, головний лікар Олександрівської лікарні Людмила Антоненко повідомила, що в медустанові закінчуються місця для інфікованих COVID-19.

Про це вона розповіла на своїй Facebook-сторінці.

Читайте такожКличко очікує через тиждень наступного сплеску захворюваності на COVID-19 у Києві

Відео дня

Медик зазначила, що продовження карантину - це правильне рішення, місць в інфекційних лікарнях на всіх не вистачить, але резервні ліжка все-таки готуються.

"Станом на 22 квітня в Олександрівській клінічній лікарні м. Києва в інфекційних відділеннях перебуває 88 пацієнтів, з них - 76 з підтвердженим коронавірусом, 80 - з пневмонією, 6 - в реанімації, всі на кисневій підтримці, на ШВЛ немає", - повідомила Антоненко.

Лікар повідомила, що за вихідні дні померло 2 пацієнти з COVID-19 з двосторонньою полісегментарною пневмонією і супутніми хронічними захворюваннями.

Антоненко написала, що вірус нікуди не пішов, а те, що він заразив не так багато людей, як в Європі, - заслуга уряду і вчасно запровадженого карантину.

"В останні дні у всіх посилюється оманливе враження, що коронавірусна хвороба не набирає обертів, ми впевнено йдемо до ослаблення і завершення карантину, повертаємося до повноцінного соціального життя. Проте загроза є, і вона ще нікуди не зникла. COVID-19 - невидимий ворог, який ще може завдати потужного удару", - підсумувала лікар.

Як повідомляв УНІАН, у Києві станом на 23 квітня вже зафіксовано 1 059 тис. підтверджених випадків захворювання COVID-19. За добу зареєстровано 70 нових випадків захворювання.

Читайте також: