Кабінет міністрів схвалив проект угоди (у формі обміну нотами) з урядом Японії про надання гуманітарної допомоги Україні у вигляді лікарського засобу Favipiravir (Avigan), який застосовувався для лікування COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне розпорядження ухвалено на засіданні уряду.

"Важливість та терміновість прийняття проекту пов'язана з тим, що Японія має намір передати Україні гуманітарну допомогу у вигляді лікарського засобу Avigan, який успішно застосовувався у них для лікування COVID-19", - сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов перед прийняттям рішення.

Відео дня

Читайте такожТест на COVID-19 тепер можна буде зробити безкоштовно в приватних лабораторіях-рішення Кабміну

Лікарський засіб Фавіпіравір:

  • Фавіпіравір - синтетичний противірусний препарат. Він був схвалений в Японії у 2014 році для лікування пандемічного вірусу грипу. 
  • Фавіпіравір застосовують при нових або повторних випадках інфікування пандемічним вірусом грипу у випадках, коли інші противірусні препарати неефективні або недостатньо ефективні. Фавіпіравір вивчали лише в дослідженнях лікування пташиного грипу A (H5N1 та H7N9). 
  • За інформацією, на яку посилається Центр з контролю захворювань Тайваню, він продемонстрував недостатню ефективність при сезонному грипі A або B.
  • Фавіпіравір включений до Протоколу надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні.