В Україні випробовують ліки від COVID-19 / Фото УНІАН

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов підписав наказ про проведення клінічних випробувань вітчизняного препарату від COVID-19.

Як зазначається на сайті міністерства, наказ підписано 4 травня.

«Дозволити проведення клінічного випробування лікарського засобу, призначеного для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію коронавірусної хвороби (COVID-19)», - йдеться в документі.

Відео дня

Вказується, що контроль за виконанням цього наказу покладається на заступника голови МОЗ Ірину Микичак.

Читайте такожУряд понад місяць намагається залучити китайських лікарів до боротьби з епідемією в Україні (документ)

В додатку до наказу зазначається, що мова йде про препарат «Біовен» (Human normal immunoglobulin for intravenous administration); розчин для інфузій; 1 мл препарату містить імунологічно активної білкової фракції імуноглобуліну G-0,1 г.

Вказується, що клінічні випробування проводитимуться у київських лікарнях №4 та № 17 (відділення анестезіології та інтенсивної терапії); Білоцерківській міській лікарні № 3» (ІІІ інфекційне відділення); Львівській обласній інфекційній лікарні (відділення реанімації та інтенсивної терапії); Одеській міській інфекційній лікарні (інфекційне боксоване відділення).

Читайте такожВ Україні збільшилася кількість випадків безсимптомного перебігу СOVID-19

Як повідомляв УНІАН, 22 квітня в Офісі президента заявили, що в Україні стартують клінічні дослідження вітчизняного лікарського засобу, який може суттєво знижувати або повністю нейтралізувати загрозу смерті від ускладнень COVID-19.

Президент Володимир Зеленський раніше повідомив, що попередні висновки вчених свідчать, що вітчизняний препарат для боротьби з COVID-19 може бути дуже ефективним.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 5 травня зареєстровано 12 тис. 697 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, за минулу добу - 366 нових випадків захворювання.

Читайте також: