Лікар назвав умову для локдауну / УНІАН

Жорсткий локдаун в Україні потрібно вводити в разі заповненості ліжок для пацієнтів з коронавірусом на 70-75%.

Таку думку озвучив лікар, президент асоціації анестезіологів Сергій Дубров в ефірі ток-шоу "Право на владу".

"Все-таки кількість ліжок від трьох тисяч закладів, 242 було на початку, на сьогодні понад 600 закладів, 61 тисяча 674 ліжка. Тобто, в принципі, багато чого робиться. Апаратів ШВЛ, я, як президент Асоціації, щорічно збираю звіт зі служби, то на початку року у нас було 3600 апаратів ШВЛ", - зазначив він, додавши, що сьогодні їх вже близько 5000.

Відео дня

Читайте такожУ МОЗ розповіли, чи будуть українців масово тестувати на коронавірус

Задіяно з них менше 700, додає лікар. Кисневих ліжок було в рази менше-8 тисяч було на серпень, зараз їх 31 тисяча.

"Я не політик і не прогнозист, я можу говорити про те, що мені здається, вводити жорсткий локдаун слід в тому випадку, коли кількість ліжок буде заповнена на 70-75%. Це моя особиста думка. Коли ми підходимо до порогу 75%, мені здається, вже слід жорсткі заходи з боку уряду приймати. А зараз заповнюваність 50%", - резюмував експерт. 

Локдаун в Україні: що відомо

  • За даними ряду ЗМІ, в Україні можуть ввести жорсткий карантин вже в грудні. Відомий можливі терміни нових обмежень.
  • Прес-секретар президента України Юлія Мендель розповіла, що можливість введення локдауну в країні є, проте його дата поки невідома.
  • Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявляв, що не хотів би введення повного жорсткого карантину на новорічні свята.
  • 3 грудня ЗМІ повідомили, що Кабінет Міністрів України розглядає варіант введення локдауну на три тижні після Нового року з 2 по 21 січня.