У лікарнях розгортають додаткові ліжка / фото REUTERS

У лікарнях Івано-Франківська заповнені всі ліжка для пацієнтів з COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на оперативній нараді у міського голови повідомила начальник управління охорони здоров’я Івано-Франківського міськвиконкому Марія Бойко.

«Станом на ранок в лікарнях з пневмонією та підозрами на COVID-19 госпіталізовані 399 людей. В Центральній міській клінічній лікарні – 265 осіб, в першій міській лікарні – 134 людини. Тобто, всі ліжка заповнені», - сказала Бойко.

За її словами, за останню добу до Центральної міської клінічної лікарні госпіталізовано 37 хворих з пневмонією, а до міської клінічної лікарні № 1 – семеро.

Читайте такожКоронавірус: основні симптоми та ознаки хвороби COVID-19«Кількість людей, яких госпіталізують, досить значна. За вихідні було 363 позитивних результати, з них 350 – у жителів Франківська», – додала посадовець.

Вона зауважила, що в лікарнях розгортають додаткові ліжка для хворих на коронавірус.

«Ми збільшуємо кількість ліжок. Наприклад, Центральна міська клінічна лікарня до понеділка мала тільки 250 ліжок, вчора розгорнули вже на 265. Так само у міській клінічній лікарні №1. Крім того, буде виписка людей» – додала вона.

Бойко повідомила, що від початку карантину в Івано-Франківську COVID-19 діагностували у 6 тис. 686 жителів. У жовтні в обласному центрі на COVID-19 захворіли 2 тис. 126 людей. Це означає, що за 26 днів жовтня у Франківську захворіла третина місцевих жителів, у яких діагностували цю недугу.

Ситуація з COVID-19 в Івано-Франківську

  • Згідно з рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, з 26 жовтня Івано-Франківськ перебуває у «червоній» зоні епідемічної небезпеки.
  • Незважаючи на це, навчальні заклади Івано-Франківська з 28 жовтня працюватимуть у звичному режимі.