Новини Маріуполя - медик шокував критичною ситуацією в місцевій лікарні / фото УНІАН, Олександр Прилепа

Медзаклади Маріуполя майже не готові до напливу пацієнтів з COVID-19.

Про це розповів у Facebook лікар Михайло Сорокін.

За його словами, кошти міста пішли переважно на будівництво нової інфраструктури. Водночас про найголовніше – підведення кисню – чиновники забули.

Відео дня

«Наявність стаціонарних ліжок, які віддали під COVID-19, наприклад, у відділеннях травматології й хірургії без кисневої лінії – повний абсурд… Витрачені за літо десятки мільйонів гривень на фонтани, бордюри, пірс. Виконані дороговартісні ремонти в основних лікарнях, без елементарного прорахунку превалювання проблеми коронавірусу! Не закуплені практично взагалі кисневі концентратори, не проведені кисневі лінії у запланованих медзакладах 2-3 етапу задіяння», – написав він.

Читайте такожЗМІ показали жахливі умови, в яких перевозять пацієнтів у "швидких" під Києвом (відео)

Також Сорокін пояснив, що через нестачу кисню медики змушені відключати його подачу пацієнтам на 1-2 години. Крім того, відчувається дефіцит ліжок з підведеним киснем.

Чоловік закликав створити «реальний оперативний штаб з великими, практично абсолютними повноваженнями для розв’язання проблеми коронавірусу» в місті.

«Я більше не хочу ховати своїх колег, знайомих і друзів через відсутність готовності міста до прогнозованої атаки коронавірусу», – заявив Сорокін.

Коронавірус в Україні: новини