З 11 серпня із хворими спілкувалися 72 особи двох гуртожитків, вони на самоізоляції / REUTERS

У Запоріжжі коронавірус підтвердили у 29 мешканців гуртожитків місцевого вишу.

Про це повідомляє лабораторний центр Запорізької області.

«25 осіб з легким перебігом захворювання госпіталізовано до КНП Міська лікарня № 7, 4 із середнім ступенем важкості госпіталізовано до обласної інфекційної лікарні», – уточнюють в прес-службі.

Читайте такожУ будинку для літніх людей на Волині стався спалах COVID-19Коронавірус спершу виявили у другокурсника іноземного факультету. Фахівцям хлопець розповів, що вважає себе хворим з 7 серпня, проте за допомогою до медиків він звернувся за три дні. За словами хворого, у нього почалась підвищуватися температура, з’явилось дряпання у горлі та загальна слабкість.

До лікарні госпіталізували й сусіда інфікованого, який теж уже мав респіраторну симптоматику. Медики констатували в нього, крім коронавірусу, гострий бронхіт і ГРВІ.

Наразі гуртожиток закрили на карантин. З 11 серпня із хворими спілкувалися 72 особи двох гуртожитків, вони на самоізоляції. На вході до приміщень проводять температурний скринінг і опитування щодо стану здоров’я.

«13 і 14 серпня поточного року всім контактним особам проведено ПЛР- тестування, за результатами тестування 13 серпня виявлено 15 осіб, які в той же день були госпіталізовані», – йдеться у повідомленні.

14 серпня виявили ще 11 інфікованих. Останні кілька днів фахівці провели заключну дезінфекцію кімнат, коридорів, кухні й санкімнат.

З початку епідемії коронавірусу в області виявили 1 052 інфіковані особи. За минулу добу вірус підтвердили у 14 людей.

Скріншот

Коронавірус: останні новини за 15 серпня

  • Станом на ранок 15 серпня коронавірус в Україні підтвердили у 1 847 людей. З початку пандемії COVID-19 інфікувалися 89 719 громадян.
  • У світі кількість заражених збільшилась до 21 160 751 з початку пандемії. При цьому 13 278 215 хворим вдалось одужати.