В Одеській області - новий коронавірусний антирекорд / УНІАН

За минулу добу в Одеській області зафіксовано 95 нових випадків коронавірусної інфекції. Це новий антирекорд регіону, на 10% більший за пік захворюваності, який фіксували на початку травня.

Читайте такожВ Україні сьогодні попри коронавірус стартує основна сесія ЗНО

Про це у Facebook повідомив голова Одеської ОДА Максим Куций. За його словами, за останній тиждень кількість нових випадків збільшилася вдвоє, в порівнянні з попереднім. Щодня Одеський обласний лабораторний центр підтверджував діагноз у понад 30 пацієнтів.

Відео дня

«Епідеміологи увесь цей час закликали населення дотримуватися простих санітарних правил: носити маски, частіше мити руки, уникати місць великого скупчення людей. Але, на жаль, не всі дослухалися до порад та рекомендацій МОЗ. Тож за минулу добу маємо 95 нових випадків. Цей антирекорд на 10% більший за пік захворюваності, який був на початку травня!», - наголосив Куций.

За його інформацією, переважну більшість (39 випадків) зафіксовано у Болградському районі, є чимало з Одеси (15), Ізмаїльського (16), Овідіопольського (6) районів.

Загальна кількість підтверджених в області випадків становить 1466, «активних» — 50%.

Нагадаємо, за минулу добу коронавірус в Україні виявили у 994 осіб, зафіксовано 16 летальних випадків, 349 пацієнтів одужали.