Під Києвом у будинку для літніх людей від COVID-19 померли три пенсіонери / фото УНІАН

Поліція Київщини оголосила про підозру директорці будинку для літніх людей, де від коронавірусної хвороби COVID-19 померли троє пенсіонерів.

Читайте такожКількість хворих на COVID-19 в армії зросла до 40 осіб

Як йдеться в повідомленні на сайті Національної поліції у Київській області, їй інкримінується вчинення правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 325 Кримінального кодексу України.

Зазначається, що до поліції надійшло повідомлення від лікаря Броварської районної лікарні про те, що до них із села Зазим'я доправлено пенсіонера з підозрою на інфекційне захворювання.

Під час перевірки за вказаною адресою працівники Броварського відділу поліції встановили, що будинок для літніх людей функціонував нелегально, з порушенням санітарних та епідемічних норм, а його директор, фізична особа-підприємець, з початку карантинних заходів не забезпечила належного догляду, надання медичної допомоги, проведення лікарського огляду та не вжила заходів до ізоляції хворих.

Зокрема, мешканці цього пансіонату, попри карантинні заходи, вільно пересуватися територією села без засобів індивідуального захисту (масок).

Також встановлено, що до них безперешкодно приїздили родичі, відвідувачі, один з яких і став джерелом коронавірусної інфекції. "У результаті таких карантинних порушень захворіли на COVID-19 понад десять пенсіонерів, троє з яких померли", - наголосили в поліції.

За порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням, що спричинили загибель людей, директорці будинку для літніх людей загрожує покарання до 8 років позбавлення волі.

Як повідомляв УНІАН, в Україні вже зареєстровано 14 тис. 710 випадків захворювання COVID-19, за добу - 515 нових.