Ілюстрація / REUTERS

Заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарній лікар Віктор Ляшко заявив, що тестування методами полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та імуноферментного аналізу (ІФА) для виявлення COVID-19 у деяких випадках робитимуться разом, щоб медики могли переконатися у правильності поставленого діагнозу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час онлайн-брифінгу.

Читайте також"Тільки в крайніх випадках!": лікар розповіла, чому не варто спускатися в метро

Відео дня

Ляшко зауважив, що Міністерством охорони здоров’я затверджено алгоритм тестування хворих на коронавірусну хворобу, осіб з підозрами на коронавірусну хворобу та людей з груп ризику, в першу чергу, осіб, які підлягають плановим госпіталізаціям та операціям, медичних працівників, а також працівників силових структур.

Головний санлікар зазначив, що чіткий алгоритм передбачає, коли та в якому випадку проводиться тестування методом ПЛР, а коли додатково ще й методом ІФА.

«Є ряд випадків, коли ці дослідження будуть робити разом, щоб унеможливити пропуск постановки правильного діагнозу, оскільки часто методом ПЛР ми можемо не виявити антиген, тоді додатково будуть виявлятися імуноглобуліни, які з’являються на перших стадіях хвороби після появи симптомів для того, щоб, поєднуючи різні результати досліджень, змогли правильно і адекватно поставити діагноз і запровадити протиепідемічні заходи реагування», - наголосив Ляшко.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 26 травня зареєстровано 21 тис. 584 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 644 летальні, 7 тис. 575 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 339 нових випадків.

20 травня на сайті МОЗ було оприлюднено наказ про затвердження змін до стандартів медичної допомоги при COVID-19, яким в Україні запроваджується лабораторне тестування на коронавірус методом імуноферментного аналізу (ІФА).